Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Operating Systems > Older Windows Versions > Windows XP

Notices

Windows XP Problem solving for the Windows XP Operating System

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old October 11th, 2006, 10:51 PM
Schizhatter Schizhatter is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Double .exe files in task manager

On certain applications like aim.exe, firefox.exe, launcher.exe (for world of warcraft), and some others, I get double the .exe files.

So when I start up firefox or aim, I check task manager and I have two firefox.exe or two aim.exe files, one of wich takes up 99 CPU and slowly climbs up memory usage, so I have to end that task so my comp doesnt lag like crazy. I can still use the programs but it is an inconvience to always have to end the task. And I have checked Spybot, Antivir, Hijackthis, but nothing out of the ordinary comes up.

Maybe I changed some setting or something...
(also I now notice that the Applications board would be a better place for this...but I do have windows XP >_> )

Last edited by Schizhatter; October 11th, 2006 at 11:01 PM. Reason: Im dumb
Reply With Quote


  #2  
Old October 11th, 2006, 11:38 PM
Murf's Avatar
Murf Murf is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows 11
Location: Newport News VA
Age: 77
Posts: 17,356
Welcome to CTH

Go to START | RUN and type in

msconfig <OK>

Go to the Start-Up TAB, Uncheck one of the double entries (if it is there) hit Apply, restart and when the window comes up asking you if your really want to do this, check the box Please don't show me this.....

If they comeback then it could be some sort of malware.
Reply With Quote
  #3  
Old October 12th, 2006, 12:05 AM
Schizhatter Schizhatter is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
I only get this problem after startup, when I try to run programs like firefox and aim. I don't have any problems with the startup applications.
Reply With Quote
  #4  
Old October 12th, 2006, 04:39 AM
lazygeneration0's Avatar
lazygeneration0 lazygeneration0 is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
O/S: Windows Vista 64-bit
Posts: 164
just right click on one of the files and say end task.
Reply With Quote
  #5  
Old October 12th, 2006, 05:54 AM
Schizhatter Schizhatter is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by lazygeneration0 View Post
just right click on one of the files and say end task.
That's what I do. Each time I re-open the appliaction I get two .exe files. If I kept on opening firefox and closing it, I would have a lot of firefoxe.exe's
Reply With Quote
  #6  
Old September 9th, 2022, 03:25 PM
The Dude The Dude is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6,051
Quote:
Originally Posted by Murf
Go to START | RUN and type in

msconfig <OK>

Go to the Start-Up TAB, Uncheck one of the double entries (if it is there) hit Apply, restart and when the window comes up asking you if your really want to do this, check the box Please don't show me this.....
Boy your pretty resourceful Murf!

I checked my startup tab and I have a double entry and both are checked (Loadpowerprofile) but I dont usually have double apps in task manager..... (Unless I purposely have 2 instances running)

Why does having those both checked sometimes cause this?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Topic Topic Starter Forum Replies Last Post
I can't access Program files or any hard drives and task manager is disabled. kreature06 Malware Removal 2 September 12th, 2008 01:45 PM
Double .exe files in task manager Schizhatter Applications 1 October 19th, 2006 01:28 AM
Task Manager/Task List chukeej Windows 98 8 July 22nd, 2005 07:09 AM
Xp task bar freezes and Task manager will not display rulepar Windows XP 1 October 10th, 2004 06:29 PM
NO task bar or programs in task manager!!! pd1362 Windows 98 3 September 27th, 2004 03:47 AM




All times are GMT +1. The time now is 06:31 PM.