Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Operating Systems > Older Windows Versions > Windows XP

Notices

Windows XP Problem solving for the Windows XP Operating System

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old June 11th, 2010, 11:52 PM
Sepheron Sepheron is offline
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
USB Ports (Flash/Mouse) and Sound Device Not Working

A week or two ago my laptop was working perfectly fine, but when I woke up the next morning and booted it up, I found a host of different errors.

First off the computer wouldn't boot at all (everytime I tried to push or hold the power button the power light would just rapidly flash), then after I finally got it to boot I found a bunch of internal errors.

My USB Ports are not reading anything I plug into them (Flash Drives, Mouse, Printer), and at the same time my sound device isn't working either. I tried to install the latest driver for my sound card but halfway through the installation it says 'Device Object not present, restart the system and run setup again'.

Another thing is that everytime a system message/error shows up (such as when you end a process or try to delete a file that can't be deleted) my laptop makes a really loud, annoying beeping sound.

My PC is a Dell Inspiron 9200, Version 2002, Service Pack 3. My warranty is expired and if I call DELL, they have a 60$ service charge just to talk to them. I can't afford any repairs right now, so I'd like to know if there's anything I can do to fix it. Any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old June 12th, 2010, 04:25 PM
Murf's Avatar
Murf Murf is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows XP Pro
Posts: 17,434
Welcome to CTH

Try booting, after the 1st screen come up, start tapping the "F8" key, a menu should come up, select "Last Known Configuration", see if it boots. If that doesn's solve it then reboot again same F8, this time select "Safe Mode", it should boot up. Once the desktop is up (will look funny), double click on "My Computer" then right click on the "C" drive and go to "Properties", now to the "Tools" TAB, select error checking on the drive.

Reboot and it will check the drive for errors.

Neither works post back.
Reply With Quote
  #3  
Old June 14th, 2010, 02:39 PM
Sepheron Sepheron is offline
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Nope. Neither of those worked. I also tried doing a system restore, but that didn't work either.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Topic Topic Starter Forum Replies Last Post
USB ports and sound not working lbowman Hardware 19 October 23rd, 2007 06:22 PM
> Sound Not Working Properly on Youtube/other Flash Players redsoxmb545 Windows XP 0 June 18th, 2007 05:03 AM
Sound device not working! D= Redman69 Hardware 12 August 9th, 2006 10:07 AM
Flash sound not working in web pages - Help =/ pandorya Windows XP 3 June 3rd, 2006 09:27 PM
P-2040 Cant find Com Ports in Device Manager goodshape Windows XP 0 August 31st, 2004 12:08 AM


All times are GMT +1. The time now is 12:40 AM.