Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Hardware > Hardware

Notices

Hardware Use this board for problem solving and the discussion of Computer Hardware issues

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old February 8th, 2009, 09:25 AM
SkyRay SkyRay is offline
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
Vista refusing to start up; graphics card problem? (moved from Vista Forum)

First time poster not sure if I should post here...

Summary: Vista refuses to start up properly except in safe mode (primary problem). As well as coloured lines running down my screen (secondary problem).


In depth: I have had my computer for 1 year now and I made it myself. During the year it hasn't had any major problems whatsoever; I was very pleased with it. One day while I was playing RA3 (worked many times before), the screen blanks out and I get the "your display driver has recovered from a serious crash". After around several of those, the game's colour goes all weird and I am forced to close it.

I downloaded a new more recent driver, however when I tried unintalling my old driver, the computer froze up. I gave it one hour to unfreeze itself thinking it was doing something, but after the hour I rebooted the computer where I was greeted with the funny coloured lines. Afterwards I found out vista wont even proceed after the loading bars at the startup.

I went to safe mode (with all the funny lines still there) and uninstalled the driver and put in new ones, but that didn't work either. In the end I had to wipe my hard drive and reinstall vista. At first everything was fine (though the lines were still there). I installed my old driver (new ones give me a blank screen on start up or a blue screen) and the lines went away. Unfortunately after 10 minutes or so, the computer freezes up with blue spots appearing on the screen forcing a reboot and the old problems appeared all over again.


The situation now: vista only starts up properly when the drivers are gone (uninstalled) otherwise I am forced to use safemode. The lines are still there and when I reinstall teh driver, the lines go away for 10 secs before the computer freezes up with blue spots.

I am thinking of getting a new graphics card...


System specs:

Intel quad core 2.4Ghz CPU
ASUS PK5R mother board
Gigabyte Geforce 8800 GTS 640mb factory O/C
4GB ram

I am sure that the system is getting enough power with proper heat management. If you guys need more info I'll be happy to comply.

Thanks.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Topic Topic Starter Forum Replies Last Post
Graphics card problems need help (moved from Vista) steadfast52 Hardware 0 August 16th, 2009 01:23 AM
windows 7 video graphics card problem ... (moved from Vista) vishalsignap The Anything Else Board 0 April 11th, 2009 12:02 PM
DVI is not funtioning on new Graphics card (Moved from Vista Forum) Sirharrison Hardware 2 December 21st, 2008 03:47 AM
Vista (64-bit) Ram Problem (Moved from Vista Forum) Rulgar Hardware 9 October 25th, 2008 05:22 AM
Start up issues. Halp :( (Moved from Vista Forum) atari101 Windows XP 1 April 11th, 2008 12:12 PM


All times are GMT +1. The time now is 07:36 PM.