Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Operating Systems > Older Windows Versions > Windows XP

Notices

Windows XP Problem solving for the Windows XP Operating System

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old January 13th, 2006, 03:27 AM
JoeC0180 JoeC0180 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
O/S: Linux
Location: Columbus, Ohio
Posts: 227
No Internet on fresh XP install

I have a new install of XP but I can't get the internet working. The internet is working fine on my linux box so I know it is something to do with XP.

Can anybody tell me what I need to do to get my internet working?

Thanks,
Joe
Reply With Quote
  #2  
Old January 14th, 2006, 01:34 AM
JoeC0180 JoeC0180 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
O/S: Linux
Location: Columbus, Ohio
Posts: 227
Anyone have any ideas?
Reply With Quote
  #3  
Old January 14th, 2006, 03:55 AM
Mike1's Avatar
Mike1 Mike1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 391
You most likely need to install drivers for your motherboard or network card. I have had the same problem when installing Win XP. If your ethernet cable plugs into the motherboard, use a program like CPU-Z to find the brand and model of your motherboard and go to their website for drivers. Or if you have a network card you may have to open the case and look at it to find its brand and model and do the same.
Reply With Quote
  #4  
Old January 15th, 2006, 12:59 AM
JoeC0180 JoeC0180 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
O/S: Linux
Location: Columbus, Ohio
Posts: 227
I had the computer in the shop to get a hardware problem fixed and the shop owner reloaded windows and he had the internet working through my network card. He didnt get is working through my motherboard because the website was down that he needed to get the drivers from.

Since he had it working through the network card shouldnt it still work for me now?

I will also try to find the drivers and see if I can get it to work through the motherboard.

Thanks for any advice,
Joe
Reply With Quote
  #5  
Old January 15th, 2006, 01:09 AM
Rainbow32 Rainbow32 is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 5,225
Have you looked in Control Panel>Network connections and tried a repair?
Reply With Quote
  #6  
Old January 15th, 2006, 01:13 AM
danderson01's Avatar
danderson01 danderson01 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
O/S: Windows 2003
Location: Sconnybotland
Posts: 52
i am asuming you have broadband internet,

1.check all cables are plugged in correctly
2. check to see if you connect, two computers icon in taskbar or under network connections.
3.ensure automaticly detect settings is checked under ie options
Reply With Quote
  #7  
Old January 15th, 2006, 02:21 AM
JoeC0180 JoeC0180 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
O/S: Linux
Location: Columbus, Ohio
Posts: 227
Quick note about my sepup. Yes I have broadband. We have one computer that has XP on it and a router connected to it. I run a cord from my room to the router.

All cables are plugged in correctly

Automatically detect settings is checked.

No computer icons appear in the taskbar at all.

When I go into network connections, it shows...

Lan or High-Speed Internet, it has a little computer icon that says next to it...
1394 Connection
Connected
1394 Net Adapter

If I click on repair I get this error...
Windows could not finish repairing the problem because the following action cannot be completed. Failed to query TCP/IP settings of the connection. Cannot Proceed.


Any ideas on what to do from hear?

Thanks again,
JoeC
Reply With Quote
  #8  
Old January 15th, 2006, 03:21 AM
JoeC0180 JoeC0180 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
O/S: Linux
Location: Columbus, Ohio
Posts: 227
Well I have the driver now to try and get the internet working through the motherboard. It is a .awd file, does that sound right?

I have it on the computer now but how do I go about installing it so that is will work with the mother board?

Thanks,
Joe
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Topic Topic Starter Forum Replies Last Post
Fresh Xp Pro Install wyrdmage Windows XP 3 September 9th, 2007 07:40 PM
Cant install programs on a fresh install of XP musiciands Windows XP 1 May 24th, 2005 12:58 AM
SP2, XP pro, fresh install, internet connectivity problems lone_wolf_84 Windows XP 1 November 10th, 2004 05:38 PM
Internet connection doesn't work after fresh install of WinXP olufsen Internet / Browsers 1 September 11th, 2004 03:01 AM
fresh install dona Windows XP 2 August 18th, 2003 01:23 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:08 AM.