Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Hardware > Hardware

Notices

Hardware Use this board for problem solving and the discussion of Computer Hardware issues

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old July 2nd, 2009, 05:49 PM
looktotheskys's Avatar
looktotheskys looktotheskys is offline
New Member
 
Join Date: Jul 2009
O/S: Windows XP Pro
Location: Santa Barbara, ca
Posts: 4
Talking 7400c HP Scanjet Error Message, "Scanner Not Found" or "Sorry Scanner Could Not be In

Hello,

Thank you for looking at my post.
I bought a new dell computer and reinstalled the Hp 7400c precision scan pro Scanning software. My old computer had XP. The new computer has XP Pro on it.

I've been to the HP site and followed all instructions to fix this issue at:


The HP instructions are for XP not XP Pro. When I get to:

Removing the key from the registry

1.
Click Start , then Run . The Run window will appear.
2.
In the Open box, type: REGEDIT .
3.
Click OK . The Registry Editor window will appear.
4.
Click the plus ( + ) next to HKEY_LOCAL_MACHINE .
5.
Click the plus ( + ) next to Software .
6.
Click the plus ( + ) next to Hewlett-Packard .



I can only get this far. NO LanScan selection? What do I DO to get this issue fixed?



7.
Click the plus ( + ) next to LanScan .
8.
Highlight Client , and press Delete on the keyboard.
9.
Click Yes to delete the key.
10.
Close the Registry Editor by clicking the X button in the upper-right corner, and restart the computer to have the changes take effect

Thanks,

Sincerely,

Nicola

Last edited by looktotheskys; July 2nd, 2009 at 05:52 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old July 5th, 2009, 02:49 AM
Spider's Avatar
Spider Spider is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Nov 2001
O/S: Windows 11
Location: Vancouver, Canada
Posts: 12,861
Hi welcome to Cyber Tech Help.

Is this the ScanJet 7400c/7450c/7490c PrecisionScan Pro software/driver you downloaded. sj677en.exe which is 46.52MB in size?
Download that link I provided and try it again.
You don't want to be in the Windows Registry.
Reply With Quote
  #3  
Old July 5th, 2009, 05:48 PM
looktotheskys's Avatar
looktotheskys looktotheskys is offline
New Member
 
Join Date: Jul 2009
O/S: Windows XP Pro
Location: Santa Barbara, ca
Posts: 4
Thumbs up Thank you Spider for Responding- That was very nice of you.

Hi,

I'm sorry, I did not mention that I have already done that. I have both downloaded that .exe twice and I tried reinstalling from my disk 3 times. Same responses. That's why if you follow the directions beyond that are on the HP site they lead you too:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...=22275&lang=en

and that's why I was in the XP Pro Windows Registry. That's were a got stuck.
Any, ideas? thanks

Sincerely,

Nicola

Last edited by looktotheskys; July 5th, 2009 at 05:52 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old July 7th, 2009, 05:53 PM
Spider's Avatar
Spider Spider is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Nov 2001
O/S: Windows 11
Location: Vancouver, Canada
Posts: 12,861
Have you installed all Windows XP important updates?
Is Windows XP installed with Service Pack 3?
Reply With Quote
  #5  
Old July 7th, 2009, 07:27 PM
looktotheskys's Avatar
looktotheskys looktotheskys is offline
New Member
 
Join Date: Jul 2009
O/S: Windows XP Pro
Location: Santa Barbara, ca
Posts: 4
Cool Thanks again for your help

Hi Spider,

Yes, for everything. Everything is up to date. Somebody said that it might be a driver issue - with service pack three - since the scanner is about 8 years old. I guess I could uninstall SP3 and see what happens but that might create other security issues...maybe? thank you

Sincerely,

Nicola
Reply With Quote
  #6  
Old July 8th, 2009, 06:43 AM
Spider's Avatar
Spider Spider is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Nov 2001
O/S: Windows 11
Location: Vancouver, Canada
Posts: 12,861
Quote:
Originally Posted by looktotheskys View Post
I guess I could uninstall SP3 and see what happens but that might create other security issues
No you don't want to do that just to get an 8 year old scanner to go. SP3 is secure and it provides a purpose, scanners we can get anywhere.

Also that download page offers firmware and patches and updates. Make sure you also install all of those and try.
Reply With Quote
  #7  
Old July 8th, 2009, 06:34 PM
looktotheskys's Avatar
looktotheskys looktotheskys is offline
New Member
 
Join Date: Jul 2009
O/S: Windows XP Pro
Location: Santa Barbara, ca
Posts: 4
Smile Hi Spider

HI,

I'm going to just use the Microsoft Scan Software that's on ever computer for free. The scanner works fine just not with the HP Software. I have tried ALL the HP updates many times. The 7400c software may not work with SP3. I'm just going to uninstall the HP software. Thanks again for your time.

Sincerely,

Nicola
Reply With Quote
  #8  
Old July 14th, 2009, 08:42 PM
Spider's Avatar
Spider Spider is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Nov 2001
O/S: Windows 11
Location: Vancouver, Canada
Posts: 12,861
If you got it to work then that is good enough.

It is an older model, plus your motherboard's USB may be of an older type (version 1.1 USB) and the combination of the two
may be what causes the difficulties with the Hewlett Packard software.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Topic Topic Starter Forum Replies Last Post
Error Message - "The instruction at....."" mayamaisha Windows XP 2 March 31st, 2008 10:38 AM
McAfee webscanx.exe error message: "The memory can not be "read." ssum Windows NT, 2000, 2003, 2008, 2012 1 October 13th, 2005 04:32 AM
I Need "The Best" Anti-Virus Scanner MaStAViC Malware Removal 4 November 30th, 2004 04:01 PM
"all -in -one" scanner not working bmm1 Windows XP 0 February 20th, 2004 01:56 AM


All times are GMT +1. The time now is 07:04 AM.