Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Software > Internet / Browsers

Notices

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old February 4th, 2004, 07:01 PM
lajaulavira lajaulavira is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 47
How to eliminate pop up message from ie6?

Greetings, I keep getting an error message as a pop up window which tells me that "Microsoft Internet Explorer has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience." It also says that "If you were in the middle of something, the information you were working on might be lost." and it offeres me the option to check for restarting Microsoft Internet Explorer once the Close button is chosen.

I did a repair through the add/remove option under the controls and the problem remains. Can anyone walk me through getting rid of the message?

Thanks.

By the way, how can I insert a picture of the pop up message here? I am unable to cut and paste it here.

Thanks again......

Last edited by lajaulavira; February 5th, 2004 at 07:15 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old February 4th, 2004, 07:22 PM
dammit's Avatar
dammit dammit is offline
Rampant Rabbit
 
Join Date: Dec 2002
Location: New York/Paris/Milan/pie country
Age: 20
Posts: 11,532
Hi buddy...what OS are you on??

Regarding the paste thing.....you cant.....unless you can upload it to some webspace and either post the link or insert the image via the insert image button using the link.
Reply With Quote
  #3  
Old February 4th, 2004, 07:27 PM
skeetyskeet's Avatar
skeetyskeet skeetyskeet is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Raleigh NC
Age: 57
Posts: 188
Hey lajaulauira,
I had this problem a while back ,go to the microsft.com and download the patch. I'm sorry but I cannot remeber the article #.
Reply With Quote
  #4  
Old February 4th, 2004, 08:44 PM
Steven.Bentley Steven.Bentley is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Nov 2000
Location: West Yorkshire, UK
Age: 43
Posts: 3,840
Quote:
Originally Posted by dammit
Regarding the paste thing.....you cant.....unless you can upload it to some webspace and either post the link or insert the image via the insert image button using the link.
Do you not see an Attach files button on the page you post your reply from? Any images uploaded via that got into a queue that a mod or admin has to approve it but that's an option you can use (if it still works the way I think it does)
Reply With Quote
  #5  
Old February 4th, 2004, 09:09 PM
dammit's Avatar
dammit dammit is offline
Rampant Rabbit
 
Join Date: Dec 2002
Location: New York/Paris/Milan/pie country
Age: 20
Posts: 11,532
Hi Steve...I think that is something you Mods have.....for us plebs it says

You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may edit your posts
Reply With Quote
  #6  
Old February 4th, 2004, 09:13 PM
renegade600's Avatar
renegade600 renegade600 is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
O/S: Linux
Location: Osceola, Ar
Posts: 26,628
Sounds alot like a computer resource problem. Tell us about your computer, os, ram, cpu, harddrive size/space available to start with.
Reply With Quote
  #7  
Old February 4th, 2004, 10:23 PM
AnnMarie's Avatar
AnnMarie AnnMarie is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows Vista 32-bit
Location: New Zealand
Posts: 59,812
Spyware can also cause this problem. To eliminate spyware as the cause of your problem, it would be a good idea if we checked your startups. Go here and download the latest version of Hijack This to a new folder on your drive, unzip it and run a scan. Most of the files listed will be harmless and/or required so do not make any changes, just click on Save Log, copy it and post it back in this thread.
Reply With Quote
  #8  
Old February 5th, 2004, 07:11 PM
lajaulavira lajaulavira is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by dammit
Hi buddy...what OS are you on??

Regarding the paste thing.....you cant.....unless you can upload it to some webspace and either post the link or insert the image via the insert image button using the link.

OK, about the pop up message.... it is still there (right on my face as we speak...). I am running "solo" on an NT workstation. About the image... I am still trying to figure it out. I am confused because there is an Insert Image button here which is explained as: "The [img] tag allows you to embed images within your posts. You can also combine this tag with the [url] tag to maked images become links", but I can't get the image file there....

Thanks
Reply With Quote
  #9  
Old February 5th, 2004, 07:15 PM
lajaulavira lajaulavira is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by skeetyskeet
Hey lajaulauira,
I had this problem a while back ,go to the microsft.com and download the patch. I'm sorry but I cannot remeber the article #.

Do you have any suggestions about the term I should use to search for the info? I did some searching and only sent me to the repair option.

Thanks.
Reply With Quote
  #10  
Old February 5th, 2004, 07:19 PM
lajaulavira lajaulavira is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by Steven.Bentley
Do you not see an Attach files button on the page you post your reply from? Any images uploaded via that got into a queue that a mod or admin has to approve it but that's an option you can use (if it still works the way I think it does)

No, I don't get an attach files option, only an Insert Image button which I don't know how to work.

Thanks
Reply With Quote
  #11  
Old February 5th, 2004, 07:27 PM
lajaulavira lajaulavira is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by renegade600
Sounds alot like a computer resource problem. Tell us about your computer, os, ram, cpu, harddrive size/space available to start with.

Can you tell me a little about what a "computer resource problem" would mean. Specially since the error message came up out of nowhere.... Although I've been messing with getting that old scanner driver loaded.

Anyway, I am running a Dell windows NT with a RAM of 130,472 x86 family 6? with 143mb free space.

Last edited by lajaulavira; February 5th, 2004 at 07:32 PM.
Reply With Quote
  #12  
Old February 5th, 2004, 07:31 PM
lajaulavira lajaulavira is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by AnnMarie
Spyware can also cause this problem. To eliminate spyware as the cause of your problem, it would be a good idea if we checked your startups. Go here and download the latest version of Hijack This to a new folder on your drive, unzip it and run a scan. Most of the files listed will be harmless and/or required so do not make any changes, just click on Save Log, copy it and post it back in this thread.


Sorry, I get the following message when I click on your link.

HELP/NAVIGATION ERROR - DNS Error
Internet Explorer cannot find http://www.merijn.org/.

Is this a typo problem?

Thanks
Reply With Quote
  #13  
Old February 5th, 2004, 07:50 PM
dammit's Avatar
dammit dammit is offline
Rampant Rabbit
 
Join Date: Dec 2002
Location: New York/Paris/Milan/pie country
Age: 20
Posts: 11,532
Hi...no it's not a typo...but try this link

http://www.spywareinfo.com/~merijn/files/hijackthis.zip

Empty your temp internet files first.
Reply With Quote
  #14  
Old February 5th, 2004, 08:40 PM
lajaulavira lajaulavira is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by AnnMarie
Spyware can also cause this problem. To eliminate spyware as the cause of your problem, it would be a good idea if we checked your startups. Go here and download the latest version of Hijack This to a new folder on your drive, unzip it and run a scan. Most of the files listed will be harmless and/or required so do not make any changes, just click on Save Log, copy it and post it back in this thread.

------------------------------------------------------------------------

HERE IT GOES

-------------------------------------------------------------------------

Logfile of HijackThis v1.97.7
Scan saved at 2:39:39 PM, on 2/5/04
Platform: Windows NT 4 SP6 (WinNT 4.00.1381)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:
C:\WINNT\System32\smss.exe
C:\WINNT\system32\winlogon.exe
C:\WINNT\system32\services.exe
C:\WINNT\system32\lsass.exe
C:\WINNT\system32\RpcSs.exe
C:\WINNT\system32\LEXBCES.EXE
C:\WINNT\system32\LEXPPS.EXE
C:\WINNT\system32\spoolss.exe
C:\Program Files\Network Associates\VirusScan\avsynmgr.exe
C:\WINNT\System32\esserver.exe
F:\WS_FTP\ftpsched.exe
c:\winnt\system32\pstores.exe
C:\WINNT\system32\MSTask.exe
C:\WINNT\System32\SENS.EXE
C:\WINNT\system32\tapisrv.exe
C:\WINNT\system32\rasman.exe
C:\Program Files\Network Associates\VirusScan\VsStat.exe
C:\Program Files\Network Associates\VirusScan\Avconsol.exe
C:\Program Files\Network Associates\VirusScan\Vshwin32.exe
C:\Program Files\Common Files\Network Associates\McShield\mcshield.exe
C:\WINNT\System32\nddeagnt.exe
C:\WINNT\Explorer.exe
C:\WINNT\System32\loadwc.exe
F:\WS_FTP\ftpqueue.exe
F:\realplay.exe
C:\Program Files\Voyetra\TBS Montego\vtray.exe
C:\Program Files\CyberMedia\CMAgent.exe
C:\WINNT\System32\LXSUPMON.EXE
F:\nero\InCD.exe
C:\WINNT\System32\qttask.exe
C:\Program Files\Internet Optimizer\optimize.exe
F:\Office\1033\OLFSNT40.EXE
C:\Program Files\Internet Optimizer\actalert.exe
D:\Program Files\Yahoo!\Messenger\YPager.exe
C:\WINNT\System32\ddhelp.exe
C:\PROGRA~1\Plus!\MICROS~1\iexplore.exe
C:\PROGRA~1\Plus!\MICROS~1\iexplore.exe
F:\PROGRA~1\WinZip\winzip32.exe
C:\TEMP\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://www.xupiter.com/search2.html
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.yahoo.com/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://rd.yahoo.com/customize/ymsgr/...ch/search.html
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchURL,(Default) = http://rd.yahoo.com/customize/ymsgr/.../www.yahoo.com
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R3 - URLSearchHook: (no name) - _{CFBFAE00-17A6-11D0-99CB-00C04FD64497} - (no file)
F1 - win.ini: load= c:\InfoCntr\LOADIBOX.EXE
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit,nddeagnt.exe
O2 - BHO: (no name) - {00000185-C745-43D2-44F1-01A1C789C738} - C:\PROGRA~1\SB\SMART-~1\BHO010~1.DLL
O2 - BHO: (no name) - {08351226-6472-43BD-8A40-D9221FF1C4CE} - C:\WINNT\Downloaded Program Files\SbCIe026.dll
O2 - BHO: (no name) - {3A6514CD-A457-11D4-8AF3-000102686B79} - F:\bugnosis\WebBug.dll (file missing)
O2 - BHO: (no name) - {8F4E5661-F99E-4B3E-8D85-0EA71C0748E4} - C:\WINNT\wsem216.dll
O2 - BHO: (no name) - {D1F6ABEF-B889-11D2-8E3C-DCCA155F9A71} - C:\WINNT\System32\alexaie.dll
O2 - BHO: (no name) - {F7F808F0-6F7D-442C-93E3-4A4827C2E4C8} - C:\WINNT\nem214.dll
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINNT\System32\msdxm.ocx
O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
O4 - HKLM\..\Run: [BrowserWebCheck] loadwc.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ftpqueue] F:\WS_FTP\ftpqueue.exe -tray
O4 - HKLM\..\Run: [SchedulingAgent] mstinit.exe /logon
O4 - HKLM\..\Run: [RealTray] F:\realplay.exe SYSTEMBOOTHIDEPLAYER
O4 - HKLM\..\Run: [asp4tray] asp4tray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [VoyetraTray] C:\Program Files\Voyetra\TBS Montego\vtray.exe /s
O4 - HKLM\..\Run: [CyberMedia Agent] "C:\Program Files\CyberMedia\CMAgent.exe" /SU
O4 - HKLM\..\Run: [PrinTray] C:\WINNT\System32\spool\DRIVERS\W32X86\2\printray. exe
O4 - HKLM\..\Run: [LXSUPMON] C:\WINNT\System32\LXSUPMON.EXE RUN
O4 - HKLM\..\Run: [InCD] F:\nero\InCD.exe
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\WINNT\System32\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [Internet Optimizer] "C:\Program Files\Internet Optimizer\optimize.exe"
O4 - Global Startup: RealDownload.lnk = F:\RealDownload\Realdownload.exe
O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.exe.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = F:\Office\OSA9.EXE
O4 - Global Startup: Symantec Fax Starter Edition Port.lnk = F:\Office\1033\OLFSNT40.EXE
O8 - Extra context menu item: Show Alexa - http://msapache.alexa.com/ShowBar.htm
O9 - Extra button: SideStep (HKLM)
O9 - Extra button: Messenger (HKLM)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Yahoo! Messenger (HKLM)
O9 - Extra button: Bugnosis (HKLM)
O9 - Extra button: Related (HKLM)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links (HKLM)
O9 - Extra button: Real.com (HKLM)
O9 - Extra button: Messenger (HKLM)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: MSN Messenger Service (HKLM)
O13 - WWW. Prefix: http://
O16 - DPF: {0246ECA8-996F-11D1-BE2F-00A0C9037DFE} (TDServer Control) - http://epancic.org/WFPlayer/tdserver.cab
O16 - DPF: {0837121A-6472-43BD-8A40-D9221FF1C4CE} (SideStep IE Inst) - http://download.sidestep.com/get/k26617/sb01c.cab
O16 - DPF: {140F03AE-0588-11D4-BD45-0050048A82BF} (eShare Web Collaboration Class) - https://livesupport.americancentury....cts/emagic.cab
O16 - DPF: {166B1BCA-3F9C-11CF-8075-444553540000} (Shockwave ActiveX Control) - http://download.macromedia.com/pub/s...irector/sw.cab
O16 - DPF: {30528230-99F7-4BB4-88D8-FA1D4F56A2AB} (YInstStarter Class) - http://download.yahoo.com/dl/installs/yinst.cab
O16 - DPF: {40289096-9F72-4A04-BCB3-E434ECDCEE33} (AppDLCtrl Class) - http://download.howudodat.com/chatte...load/appdl.cab
O16 - DPF: {421A63BA-4632-43E0-A942-3B4AB645BE51} - http://i.rn11.com/iwasher/pptproacta...twasherpro.cab
O16 - DPF: {62475759-9E84-458E-A1AB-5D2C442ADFDE} - http://a1540.g.akamai.net/7/1540/52/...eInstaller.exe
O16 - DPF: {6EBE5A5B-2621-11D1-905C-00A0244D4224} (ReadHTML.GetHTML) - file://C:\DELL\IE4SI\ReadHTML.CAB
O16 - DPF: {7CF052DE-C74F-421B-B04A-3B3037EF5887} (CCMPGui Class) - http://64.124.45.181/chaincast/proxy/CCMP.cab
O16 - DPF: {8714912E-380D-11D5-B8AA-00D0B78F3D48} (Yahoo! Webcam Upload Wrapper) - http://chat.yahoo.com/cab/yuplapp.cab
O16 - DPF: {90C9629E-CD32-11D3-BBFB-00105A1F0D68} (InstallShield International Setup Player) - http://www.installengine.com/engine/isetup.cab
O16 - DPF: {917623D1-D8E5-11D2-BE8B-00104B06BDE3} (CamImage Class) - http://webcam.gazzettino.it/script/AxisCamControl.ocx
O16 - DPF: {A17E30C4-A9BA-11D4-8673-60DB54C10000} (YahooYMailTo Class) - http://us.dl1.yimg.com/download.yaho...mmapi_0727.dll
O16 - DPF: {A27CFCAE-9351-4D74-BFFC-21EB19693D8C} - http://www.xupiter.com/search2/insta...lbarLoader.cab
O16 - DPF: {CAFEEFAC-0014-0000-0000-ABCDEFFEDCBA} (Java Runtime Environment 1.4.0) -
O16 - DPF: {CD17FAAA-17B4-4736-AAEF-436EDC304C8C} (ContentAuditX Control) - http://a840.g.akamai.net/7/840/5805/...ditControl.cab
O16 - DPF: {CFBC6EEB-A0E1-11D2-9224-006097325E61} (BrowserProxy Class) - http://download.alexa.com/clients/Al...=alexadownload
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload.macromedia.com/pub...sh/swflash.cab
O16 - DPF: {DF6A0F17-0B1E-11D4-829D-00C04F6843FE} (Microsoft Office Tools on the Web Control) - http://officeupdate.microsoft.com/Te...loads/outc.cab
O16 - DPF: {E87F6C8E-16C0-11D3-BEF7-009027438003} (Persits Software XUpload) - http://www.walmartphotocenter.com/ph...ad/XUpload.ocx
O16 - DPF: {E8EDB60C-951E-4130-93DC-FAF1AD25F8E7} (MoneyTree Dialer) - http://xbs.sea.mtree.com/mt/dialers/fc/UniDistIO.CAB
Reply With Quote
  #15  
Old February 5th, 2004, 11:16 PM
AnnMarie's Avatar
AnnMarie AnnMarie is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows Vista 32-bit
Location: New Zealand
Posts: 59,812
Hi lajaulavira - yep you have some parasites onboard. Close IE and all open windows and run Hijack This again. Check the below entries and click on Fix Checked.

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://www.xupiter.com/search2.html

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://rd.yahoo.com/customize/ymsgr...rch/search.html

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchURL,(Default) = http://rd.yahoo.com/customize/ymsgr...//www.yahoo.com

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R3 - URLSearchHook: (no name) - _{CFBFAE00-17A6-11D0-99CB-00C04FD64497} - (no file)

O2 - BHO: (no name) - {00000185-C745-43D2-44F1-01A1C789C738} - C:\PROGRA~1\SB\SMART-~1\BHO010~1.DLL

O2 - BHO: (no name) - {08351226-6472-43BD-8A40-D9221FF1C4CE} - C:\WINNT\Downloaded Program Files\SbCIe026.dll

O2 - BHO: (no name) - {3A6514CD-A457-11D4-8AF3-000102686B79} - F:\bugnosis\WebBug.dll (file missing)

O2 - BHO: (no name) - {8F4E5661-F99E-4B3E-8D85-0EA71C0748E4} - C:\WINNT\wsem216.dll

O2 - BHO: (no name) - {D1F6ABEF-B889-11D2-8E3C-DCCA155F9A71} - C:\WINNT\System32\alexaie.dll

O2 - BHO: (no name) - {F7F808F0-6F7D-442C-93E3-4A4827C2E4C8} - C:\WINNT\nem214.dll

O4 - HKLM\..\Run: [Internet Optimizer] "C:\Program Files\Internet Optimizer\optimize.exe"

O8 - Extra context menu item: Show Alexa - http://msapache.alexa.com/ShowBar.htm

O9 - Extra button: SideStep (HKLM)

O16 - DPF: {0837121A-6472-43BD-8A40-D9221FF1C4CE} (SideStep IE Inst) - http://download.sidestep.com/get/k26617/sb01c.cab

O16 - DPF: {421A63BA-4632-43E0-A942-3B4AB645BE51} - http://i.rn11.com/iwasher/pptproact...etwasherpro.cab

O16 - DPF: {62475759-9E84-458E-A1AB-5D2C442ADFDE} - http://a1540.g.akamai.net/7/1540/52...meInstaller.exe

O16 - DPF: {90C9629E-CD32-11D3-BBFB-00105A1F0D68} (InstallShield International Setup Player) - http://www.installengine.com/engine/isetup.cab

O16 - DPF: {917623D1-D8E5-11D2-BE8B-00104B06BDE3} (CamImage Class) - http://webcam.gazzettino.it/script/AxisCamControl.ocx

O16 - DPF: {A27CFCAE-9351-4D74-BFFC-21EB19693D8C} - http://www.xupiter.com/search2/inst...olbarLoader.cab

O16 - DPF: {CD17FAAA-17B4-4736-AAEF-436EDC304C8C} (ContentAuditX Control) - http://a840.g.akamai.net/7/840/5805...uditControl.cab

O16 - DPF: {CFBC6EEB-A0E1-11D2-9224-006097325E61} (BrowserProxy Class) - http://download.alexa.com/clients/A...p=alexadownload

O16 - DPF: {E8EDB60C-951E-4130-93DC-FAF1AD25F8E7} (MoneyTree Dialer) - http://xbs.sea.mtree.com/mt/dialers/fc/UniDistIO.CAB

Reboot your PC and delete the below folder in bold.

C:\Program Files\Internet Optimizer

BTW..your installation of Bugnosis has corrupted. If you have not uninstalled it, it will need to be reinstalled.

Run Hijack This again and post back a new log. Also let us know if you notice any improvement.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 02:53 PM.