Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Hardware > Networking

Notices

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old October 7th, 2008, 09:15 PM
ska_ter18 ska_ter18 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
O/S: Windows 7 64-bit
Location: Greece
Posts: 82
Internet speed

well u see I got this problem where after I start my computer...after a while the connection speed starts to fall dramatically...coming to a point where I cannot even buffer a simple youtube video.

got a pretty new lap Acer Aspire 5920
Vista home
I live in student halls...(but I dont think this is the problem of the speed since I started experiencing it long after I got here)maybe it can be a software problem but I simply do not want to format it since I will be having some major programs lost like windows office.
Even checking the Vista monitoring(I dont know exactly the name since I use foreign language) I can see that my system seems to be improving in performance since back days(something I dont really experience)
If you can help in any way just to find the problem I would greatly appreciate it.
Thanks for taking the time.
Reply With Quote


  #2  
Old October 8th, 2008, 05:56 AM
Broni's Avatar
Broni Broni is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
O/S: Windows Vista 32-bit
Location: Daly City, CA
Age: 67
Posts: 771
What browser are you using? Did you try different one?

Post some computer info: processor type, amount of RAM, hard drive size/free space
Reply With Quote
  #3  
Old October 8th, 2008, 09:54 AM
ska_ter18 ska_ter18 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
O/S: Windows 7 64-bit
Location: Greece
Posts: 82
should the problem lie in mozilla firefox's new updated version 3.0.3??? I havent really tried another browser since mozilla seemed faster than all others but I'll give it a try.

computer info.
OS: Vista home premium 32b
processor: intel core duo CPU T9300 @ 2.50GHz
RAM: 4GB
HDD: 250 sorted in 2 partitions C:70G free of 110 total, D:60G free of 107

the vista service that counts ur points for the computer has like a score of 4,8
Reply With Quote
  #4  
Old October 8th, 2008, 11:25 AM
strjms72 strjms72 is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by ska_ter18 View Post
I live in student halls...(but I dont think this is the problem of the speed since I started experiencing it long after I got here)
I'm sure that is the problem. When you live in a student halls your internet speed is divided.

you state before in student halls?
Reply With Quote
  #5  
Old October 8th, 2008, 12:32 PM
ska_ter18 ska_ter18 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
O/S: Windows 7 64-bit
Location: Greece
Posts: 82
well Mr.strjms72 I was hoping to keep my definition of problem short but I may need to expand on that. I arrived at student halls a month ago...At first I did not experience problem with my connection speed(and to think that at first almost everyone were home sitting on their coms) and beside that even if the connection is divided I think many others would experience the same problem, get fed up with the slow buffering speed and just dc thus emproving others speed. But the speed was not changing a bit. Ok it may be a problem with the halls but maybe not and in that case this is the reason I asked help from this forum(again)...

btw I reinstalled modem and lan drivers on my laptop. But I havent tried it that much yet to tell the difference.
Reply With Quote
  #6  
Old October 8th, 2008, 04:10 PM
Broni's Avatar
Broni Broni is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
O/S: Windows Vista 32-bit
Location: Daly City, CA
Age: 67
Posts: 771
Download, and install TCP Optimizer: http://www.speedguide.net/downloads.php
Open it, and put a checkmark in Optimal Settings. Click Apply changes button.
Restart computer, and see if it helped.
Reply With Quote
  #7  
Old October 9th, 2008, 11:00 PM
ska_ter18 ska_ter18 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
O/S: Windows 7 64-bit
Location: Greece
Posts: 82
unfortunatelly...havent helped...
Reply With Quote
  #8  
Old October 11th, 2008, 01:22 PM
ska_ter18 ska_ter18 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
O/S: Windows 7 64-bit
Location: Greece
Posts: 82
no need to break our heads over this anymore...I restored to factory setting...(reinstalled vista on C and the problem is sovled...seems that something was deleted by mistake...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 04:26 AM.