Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Hardware > Hardware

Notices

Hardware Use this board for problem solving and the discussion of Computer Hardware issues

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old July 29th, 2005, 10:54 PM
DJoe's Avatar
DJoe DJoe is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Province Manitoba, Canada
Age: 37
Posts: 1,348
Question Hard Drive & Hard Disk

#1 Do hard drives & hard disks have the same amount of room. #2 How come computer's show less room when the package said, let's say 80GB "reffering to when its empty, nothing installed". #3 Can't install windows on it, but can be used as a large "floppy" ???

Reply With Quote
  #2  
Old July 30th, 2005, 02:17 AM
uripyores's Avatar
uripyores uripyores is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2004
O/S: Windows XP Home
Location: tinyurl.com/yd5zd6
Posts: 2,994
#1 They are available in many different sizes.
#2 Manufacturers say 1 gig is 1000mg. Whereas the computer measures it at 1024mg hence causing a discrepancy.
#3 Is that a message you've been getting????????????
Reply With Quote
  #3  
Old July 31st, 2005, 07:36 AM
DJoe's Avatar
DJoe DJoe is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Province Manitoba, Canada
Age: 37
Posts: 1,348
I guess I was just curious, I'm advanced but along ways away from being a tech, actually I do have a problem with a 40GB Hard Drive, the hard drive is being seen as a 503MBHard Drive. A tech said the HDD would have to be formatted, but like a typical tech and/or salesman in big chain stores "Bestbuy Canada" didn't spill to many beans.

I was planing on installing WINME, might be less secure, but less annoying than 98 I'm talking hardware config. I found out to that Bill Gates Team was stupid enough to make it so you could put windows installation files in system, of course thats because your installing off the C: Drive.
Now Bill Gates Team Gets With The Program! "XP"

Last edited by DJoe; July 31st, 2005 at 07:50 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old August 2nd, 2005, 01:18 AM
DJoe's Avatar
DJoe DJoe is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Province Manitoba, Canada
Age: 37
Posts: 1,348
Don't leave me hanging here all by myself

__________________________________________________ __________________
To find out a little more about me & pc, all you have to be is a existing member of CyberTechHelp & signed in, click on djoe then view public profile.
My Most Suggested Anti-Virus: Norton, Panda & PCcillin.
"To Auto-Search Anti-Virus Click Here" (reminds me of Tim Nortons)
My Most Suggested Anti-Spyware: Microsoft Anti-Spyware, SpySweeper & Spybot.
"To Auto-Search Spyware Click Here"
My Most Suggested Anti-Hijacker: Hijack This (use at your own risk).
"To Auto-Search Anti-Hijacker Click Here"

Last edited by DJoe; August 2nd, 2005 at 05:51 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old August 2nd, 2005, 01:46 AM
uripyores's Avatar
uripyores uripyores is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2004
O/S: Windows XP Home
Location: tinyurl.com/yd5zd6
Posts: 2,994
If you are just wanting install ME you could see here for detailed instructions.
Reply With Quote
  #6  
Old August 2nd, 2005, 03:11 AM
Murf's Avatar
Murf Murf is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows XP Pro
Posts: 17,434
Is this a name brand puter, home built? 486, 586 Pentium. If it is only seeing a 503MB drive I suspect this is an older computer and the BIOS will not support large drives.

The hard drive does not have to be formatted for the BIOS to recognize the size of the drive.

ME In my Opinion, stay away from it, Win 98 is a better O/S if you have a choice, that's in my opinion.
Reply With Quote
  #7  
Old August 2nd, 2005, 11:54 PM
DJoe's Avatar
DJoe DJoe is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Province Manitoba, Canada
Age: 37
Posts: 1,348
It's called Performance Design, 33.2 Inches Tall, 16.8 Inches Sides Wide, 7.3 Front & Back Wide. It may have originally been used as a server. The heat sink & processor look like there built in together "not to the board", so I don't exactly know the processor. I also hooked the hard drive up as a second "NEW" hard drive (slave) as a test, on the computer I'm talking to you from. The computer I'm to talk to you from is a fairly new "HP" & still detected it as a 503MB. As for software I have at my disposal Windows 98/ME/ 95 Upgrade & before longhorn is released may also get a copy of XP Home Upgrade.
Sometimes this forum is as quiet as a village or as loud as a city. I hope I didn't scare people off.

Last edited by DJoe; August 5th, 2005 at 06:16 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old August 22nd, 2005, 06:43 AM
DJoe's Avatar
DJoe DJoe is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Province Manitoba, Canada
Age: 37
Posts: 1,348
--- ---
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Topic Topic Starter Forum Replies Last Post
hard disk drive problem searchformeanin Hardware 4 February 23rd, 2011 10:20 PM
external hard disk copying internal hard disk fabujin MacOS 5 May 10th, 2010 05:09 PM
Whats the difference in hard drive & hard disk ?? perplexed The Anything Else Board 2 October 28th, 2009 01:15 AM
erase hard disk drive Cerdarad The Anything Else Board 1 January 4th, 2008 02:30 PM
Hard Disk Drive - delete? psi_overtake Windows XP 5 January 25th, 2006 07:52 AM


All times are GMT +1. The time now is 05:44 AM.