Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Operating Systems > Older Windows Versions > Windows XP

Notices

Windows XP Problem solving for the Windows XP Operating System

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old August 29th, 2008, 12:51 AM
Jeepsburg Jeepsburg is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
HP Pavilion ze4600 laptop won't boot up into Windows xp. Only able to boot safe mode.

Hello,
My HP Pavilion ze4600 Laptop won't start up into Windows xp. I push the power button, and it looks normal, Then it goes past the windows loading scrolling bar, then right about before it gets to the login screen, it just shuts off and does nothing. It is able to boot up into safe mode just fine. I also went into msconfig and unchecked all startup items. (same problem). I replaced the ram with a 512 stick. (from 256). Thanks to anybody who can help me.
Reply With Quote
  #2  
Old August 30th, 2008, 03:36 AM
AnnMarie's Avatar
AnnMarie AnnMarie is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows Vista 32-bit
Location: New Zealand
Posts: 59,810
Hi Jeepsburg. When you say you unchecked all startup items, did you also disable all third party services?
Reply With Quote
  #3  
Old August 30th, 2008, 09:40 PM
Jeepsburg Jeepsburg is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Resolved :d

Not exactly quite sure what was wrong with it but I will give you guys a small write-up.

HP Pavilion ze4600 - Would only boot up to right before the login screen than it would shut down. Could only boot up into Safe mode. I than decided to see what would happen if I just hit esc and enter without stopping. It then got to the part where it just shut down, but after that it would only turn on for about a half second. (not enough time to even get in the CMOS). I then held in the reset button on the bottom of the laptop twice for thirty seconds each time. I was then able to get into the CMOS and change the drive boot sequence from DVD first to HD first. I was then able to boot up into Windows just fine after saving the changes I made in the CMOS.

PLEASE back-up your data before trying any of this (I was able to back up my data in Safe mode) if you are having a similar problem.

I also tried putting in more memory (it only had 256 MB in it), but that did not fix it.
I tried un-checking all the start-up items in msconfig, but that did not work.
I tried system restore, to a date that I knew the problem was after, and that did not work either
A HD self check also showed/did nothing.


Hope this helps anyone having a simular problem. Jon T.

Last edited by Jeepsburg; August 30th, 2008 at 10:12 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old August 30th, 2008, 09:45 PM
renegade600's Avatar
renegade600 renegade600 is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
O/S: Linux
Location: Osceola, Ar
Posts: 26,655
since you are able to get into safemode, try doing a system restore to a restore point date prior to the problem.
Reply With Quote
  #5  
Old August 31st, 2008, 05:01 AM
AnnMarie's Avatar
AnnMarie AnnMarie is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows Vista 32-bit
Location: New Zealand
Posts: 59,810
Sounds like your problem might be a driver conflict. Does your DVD drive function correctly. If you have a bootable disk, can you boot from it?
Reply With Quote
  #6  
Old August 31st, 2008, 01:34 PM
Jeepsburg Jeepsburg is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Maybe

That may be the problem. I did check the Device Manager in Safe Mode, but I heard that sometimes it does not show you what could be wrong if your in safe mode. Thanks, I'll check it out though. Jon T.
Reply With Quote
  #7  
Old August 31st, 2008, 11:49 PM
AnnMarie's Avatar
AnnMarie AnnMarie is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows Vista 32-bit
Location: New Zealand
Posts: 59,810
You might need to physically test the drive too and you are welcome.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Topic Topic Starter Forum Replies Last Post
Laptop won't boot up, even in safe mode Beak_Hookage Windows XP 3 October 31st, 2008 02:21 AM
Windows won't boot (Even in Safe Mode) Redfox Windows Vista 1 July 22nd, 2007 06:02 PM
Blue screen at boot. computer won't correctly boot even in safe mode... I NEED HELP!! jwink89 Windows NT, 2000, 2003, 2008, 2012 7 February 27th, 2006 02:44 AM
Windows XP wont boot (even into safe mode) Shawshank63 Windows XP 5 July 21st, 2004 03:33 PM
Windows ME Will ONLY Boot in Safe Mode AiletteR Windows ME 5 January 20th, 2003 09:54 AM


All times are GMT +1. The time now is 04:52 AM.