Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Hardware > Networking

Notices

Networking Use this board for problem solving and the discussion of Networking, router, and Wi-Fi issues

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old April 8th, 2007, 07:29 AM
Spike1158 Spike1158 is offline
New Member
 
Join Date: Apr 2007
O/S: Windows XP Home
Age: 36
Posts: 2
Router not able to connect to internet!!

Ok, linksys wireless-b router-befw11s4 v.4 and Westell 6100 E90-610015-06 DSL modem provided by Verizon/MSN ISP..the makes and models of what im trying to get to work together!! When just the modem is connected, internet works great. The router i've had a few years but no previous problems..at the end of installation process for the router i get "Router not able to connect to internet...blah blah reset modem blah blah" so i did, and nothing. All lights are on even though the installation process never finishes, but nothing internet related loads. And, my laptop picks up the router signal a 100%, but same thing there..internet never loads. Contacted verizon tech support and he sent me through changing VCI bridge setting and DHCP setting for the modem...nothing. It was supposed to set up the modem for router configuration or somethin. So, if someone is able too..PLEASE HELP!!
Reply With Quote
  #2  
Old April 8th, 2007, 02:35 PM
degsy's Avatar
degsy degsy is offline
Cyber Tech Help Moderator
 
Join Date: Jul 2001
Location: North-East, UK
Posts: 22,475
Welcome

Can you connect to the router config?
What is in the WAN setting? Is it getting an IP?
Reply With Quote
  #3  
Old April 8th, 2007, 05:16 PM
Spike1158 Spike1158 is offline
New Member
 
Join Date: Apr 2007
O/S: Windows XP Home
Age: 36
Posts: 2
No, im not able to get to the router config through its IP addres in a browser. But i can do it for the modem when just that is connected. The WAN setting for the modem is DHCP Server Discovered, PPPoE Server not present and Last VC Tested (VPI / VCI) 0 / 35 When the router is connected it is getting an ip address, foud it out through the command prompt, and i can ping when its connected..when i ping just the modem, no router connected, TTL=64 all the time..when modem and router is connected TTL=225..dont know what that means but thats the only difference. And i did notice when i type ipconfig/all..my IP Routing Enabled says No..dont know if that might be a problem? Hope i gave enough and the right info, thx for responding to me.
Reply With Quote
  #4  
Old April 8th, 2007, 07:08 PM
degsy's Avatar
degsy degsy is offline
Cyber Tech Help Moderator
 
Join Date: Jul 2001
Location: North-East, UK
Posts: 22,475
Does your router have a config? Most do.
If it does and you cannot access it then that is your first problem.

You may want to reset the router and set your network connection to use automatic settings.
Then try accessing the router.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Topic Topic Starter Forum Replies Last Post
Can't connect to internet, thot router spoilt, changed out 1 but stil can't connect clhh12 Networking 0 December 2nd, 2011 05:23 PM
No internet when I connect the router Nohitter3 Networking 12 June 5th, 2008 03:48 AM
Connect to Router but not Internet NealM Networking 20 January 29th, 2007 02:47 PM
unable 2 connect 2 internet via linksys router wnbasac Networking 6 November 11th, 2006 08:40 PM
xp problem connect internet via router hacmanran Networking 1 July 21st, 2006 09:33 PM


All times are GMT +1. The time now is 12:56 AM.