Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > General > The Anything Else Board

Notices

The Anything Else Board This board has been designed for all those subjects that don't quite fit in any of the other categories, and is also a place to share ideas and knowledge that you think might prove valuable to our other visitors

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old January 9th, 2003, 08:37 AM
pcbuyer pcbuyer is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2
desperately seeking help

I am putting together a system for the first time. Well it is the first time that I am going so far as to install the mobo, proc and everything .. completely from scratch. And well I am just completely lost.

The components I am installing are:
case: antec
mobo: p4t533-c
proc: p4 celeron 1.7mhz
memory: 256 (128 X 2) PC700 RDRAM

I followed my manuals to the letter, and have now double checked everything. I installed the mobo, checked all the jumpers, hooked up al the leads, hooked up the power supply, installed the memory, and installed the proc. I did not install the floppy, hard-drive, or cdrom/dvd drives yet.

After I had the above installed I hooked up my video card and just wanted to make sure I could boot into the bios. After turning on the computer, the psu and cpu fans started up but I got no signal to my monitor, and I got no bios messages from the post reporter.

I played around for a bit and couldn't get any better results. So I took out the cpu and memory and video card and powered on with basicly just the mobo installed. The ASUS post reporter told me that no cpu was installed, ok that is to be expected. So I put the cpu back in and powered up with just the mobo and cpu. I expected to get a post message that there was no memory installed. But I was back to where I started .. no signal to the monitor and no bios messages.

What am I doing wrong? Do I have a bad proc?

Please, please, please help me
Reply With Quote
  #2  
Old January 9th, 2003, 10:26 AM
tb525 tb525 is offline
Malware Removal Team Advisor
 
Join Date: Sep 2002
O/S: Windows 7 32-bit
Posts: 3,151
Quote:
memory: 256 (128 X 2) PC700 RDRAM
I assume this to be 2 128MB sticks, You may have a bad stick of ram. Try just installing 1 stick and see if it will boot. If it doesn't remove that stick and try the other one. Does it boot?
Reply With Quote
  #3  
Old January 9th, 2003, 08:02 PM
pcbuyer pcbuyer is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2
Thanks for the response.

Actualy I ended up taking the system to a local shop to have them look at it .. cost me 35 bucks but oh well. Turns out even though it is supposed to work, it appears that my mobo will not work with pc700 memory. We put in pc800 memory and it worked fine. I hadn't thought to try that because 1) pc700 is supposed to work, and 2) I had tried booting without memory assuming I would get a memory post error .. apparently that is not the case .. live and learn I guess.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Topic Topic Starter Forum Replies Last Post
Desperately Seeking Help LoppyThug Windows Vista 6 February 14th, 2008 05:53 AM
Desperately seeking help :( WinT Windows 98 31 July 6th, 2006 07:12 PM
Please HELP . Desperately seeking help shinkansen Windows XP 1 November 4th, 2004 05:35 PM
Desperately seeking help.... DoubleShimmer Malware Removal 12 August 17th, 2004 09:11 PM
Desperately Seeking . . . Help carlygirl1973 Malware Removal 1 June 27th, 2004 04:13 AM


All times are GMT +1. The time now is 07:27 PM.