Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Hardware > Networking

Notices

Networking Use this board for problem solving and the discussion of Networking, router, and Wi-Fi issues

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old March 11th, 2010, 03:01 AM
oC007o oC007o is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2005
O/S: Windows 10 Pro
Location: New Orleans
Posts: 295
Intermittent connection.

Hi everyone. I've been having problems keeping a stable connection on my home network. To start i've replaced my router with a new 1 thinking it would've been the problem and also contacted my isp. My ISP reported no problems on their end and that everythings green with no visual problems to my connection. So that lead me to my router. With that in mind i replaced my router with a new 1. I have a Netgear RangeMax Wireless-N Gigabit Router(WNR3500).

When the connection goes out my modem has all green lights meaning it is still connected to my isp. But my IE and all connected systems and pc's disconnect immediately. I have WPA encryption(just changed from WEP). Everything workss fine for about 10 minutes then just cuts off. I need help Ive researched quite a bit and don't know what esle to try.


Vista SP2 64bit
Intel Quad core
4gb Ram
Reply With Quote
  #2  
Old March 11th, 2010, 05:20 AM
ecross ecross is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 447
Hello,

There is a few things you can try since you already replaced the router. First off, are there other computers on the network (wired or wireless) that is having this problem? If it only happens to one particular machine it maybe your network card.
Reply With Quote
  #3  
Old March 11th, 2010, 11:12 PM
oC007o oC007o is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2005
O/S: Windows 10 Pro
Location: New Orleans
Posts: 295
I have 1pc 1 Laptop, 2 Xbox 360s, and 1 PS3. Only my PC and usually 1 system is online. But when it does happen everything loses connection. Also i noted that the routers internet connection light is still green. Meaning it still has internet connection. All modem lights stay on. And this problem happened with the last router. I have no idea where to go at this point.

I have also replaced all of my ethernet cords.
Reply With Quote
  #4  
Old April 22nd, 2010, 01:54 AM
kuzzz's Avatar
kuzzz kuzzz is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: May 2003
O/S: Windows 7 64-bit
Location: california
Posts: 1,671
hi

i'm having the same problem and i am using a D-Link router now but was using a linksys when it started to happen. If you find a solution please post it here cause i'm going nuts with this.
thx kuzzz
Reply With Quote
  #5  
Old April 22nd, 2010, 04:43 PM
prhayes prhayes is offline
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
I'm having the same problem. The network used to work fine but Verizon replaced my modem a couple of days ago (it's now a Westell 6100). I have a Dell TrueMobile 2300 router. Exactly the same thing is happening as with the original poster and all the lights etc are still on on both the modem and router. Any help would be appreciated.
Reply With Quote
  #6  
Old April 22nd, 2010, 08:39 PM
kuzzz's Avatar
kuzzz kuzzz is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: May 2003
O/S: Windows 7 64-bit
Location: california
Posts: 1,671
I went to microsofts help and there is a tool that will check your router. It says that the older routers won't work with vista. It gives a list of the ones that will work but the new one that oC007o purchased and is using is on the list that microsoft said works so obviously microsoft is going to be no help solving our problem.
Reply With Quote
  #7  
Old April 26th, 2010, 08:08 AM
oC007o oC007o is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2005
O/S: Windows 10 Pro
Location: New Orleans
Posts: 295
Well turns out that my problem was the fact that someone in another apartment in my complex was stealing cable from my link. But now everything is running 10x better.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Topic Topic Starter Forum Replies Last Post
intermittent connection on one computer johnorford Networking 6 November 19th, 2008 02:42 PM
Intermittent internet connection banana76 Internet / Browsers 2 August 13th, 2008 06:51 PM
Intermittent Connection Failures Elephantium Networking 5 May 4th, 2006 04:45 AM
XP & The Intermittent Internet Connection Propellor-Hed Windows XP 6 March 12th, 2006 03:27 PM
intermittent dsl connection atagg Internet / Browsers 1 January 21st, 2003 09:22 PM


All times are GMT +1. The time now is 07:15 PM.