Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Hardware > Networking

Notices

Networking Use this board for problem solving and the discussion of Networking, router, and Wi-Fi issues

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old August 13th, 2008, 02:29 AM
ReallyNeedHelp ReallyNeedHelp is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Unhappy Can Connect to Network, Can't Connect to Internet

hello everyone

i've recently had to recover one of my wireless computers after it crashed the other night and now i just cannot get it reconnected and working. And somehow during all my attempts to fix it, my second wireless computer is showing the same connection issue. My two wireless comps are connected to my home network, but they can't connect to the internet. in the network connections panel, it shows it has limited or no connectivity. All three of my computers are Windows XP, SP2 i believe. I'm using a Quest DSL Modem Model GT701-WG. This is what the ipconfig /all shows on the computer that crashed and started all this:
C:\Documents and Settings\Compaq_Administrator>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : your-4dacd0ea75
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Wireless Network Connection 5:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : BUFFALO WLI2-PCI-G54S Wireless LAN Adapter
Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-0D-0B-CF-CC-C2
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.13.168
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 169.254.13.168

And this is what the ipconfig shows on my second wireless that all of the sudden stopped working:
Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : your-727a0a4e7c
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Eth
ernet NIC
Physical Address. . . . . . . . . : 00-16-D4-2E-8A-45

Ethernet adapter Wireless Network Connection 2:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11b/g WLAN
Physical Address. . . . . . . . . : 00-14-A5-AE-C4-27
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.131.165
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :


Now here comes the long list of everything i've tried in the past two days: i uninstalled/reinstalled the driver; shut all PCs down, unplugged the modem, waited, plugged it back in; stopped the DHCP client, rebooted, netsh int ip reset log.txt; winsockfix; /release, /renew; XP wireless network wizard; contacted my ISP (they think its my modem even though it is working fine); and disabled all security while working on this. One thing i noticed while doing all this is that when the DHCP is enabled it gives me a 169 IP. And when I manually put in the IPs on TCP/IP, it disables and I still can't connect.

I'm posting this everywhere hoping someone out there could help me. I really don't have the money to get everything serviced and to get new parts. Thanks in advance for any tips.
Reply With Quote
  #2  
Old August 15th, 2008, 03:58 AM
RDG RDG is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
O/S: Linux
Location: Wisconsin
Age: 45
Posts: 303
A 169... addy can mean that DHCP isn't working correctly. When manually assigning an IP, did you disable DHCP at the router? Since multiple computers are affected, did you try performing a factory reset of the router, starting over with the SSID and configuration of everything?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Topic Topic Starter Forum Replies Last Post
Can't connect to internet, thot router spoilt, changed out 1 but stil can't connect clhh12 Networking 0 December 2nd, 2011 05:23 PM
Adding new computer to home network-can't connect to Internet dmcc Networking 0 July 9th, 2009 11:59 PM
Can connect to network but not internet BrownEyez Networking 1 February 18th, 2009 03:50 AM
Can connect to network but not the internet. Kfc21 Networking 21 June 19th, 2008 11:31 AM
Need help - can connect to wireless network but not internet missjenji Networking 2 May 7th, 2008 06:22 PM


All times are GMT +1. The time now is 09:21 PM.