Cyber Tech Help Support Forums

Cyber Tech Help Support Forums (https://www.cybertechhelp.com/index.php)
-   Networking (https://www.cybertechhelp.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Internet speed (https://www.cybertechhelp.com/showthread.php?t=188564)

ska_ter18 October 7th, 2008 09:15 PM

Internet speed
 
well u see I got this problem where after I start my computer...after a while the connection speed starts to fall dramatically...coming to a point where I cannot even buffer a simple youtube video.

got a pretty new lap Acer Aspire 5920
Vista home
I live in student halls...(but I dont think this is the problem of the speed since I started experiencing it long after I got here)maybe it can be a software problem but I simply do not want to format it since I will be having some major programs lost like windows office.
Even checking the Vista monitoring(I dont know exactly the name since I use foreign language) I can see that my system seems to be improving in performance since back days(something I dont really experience)
If you can help in any way just to find the problem I would greatly appreciate it.
Thanks for taking the time.

Broni October 8th, 2008 05:56 AM

What browser are you using? Did you try different one?

Post some computer info: processor type, amount of RAM, hard drive size/free space

ska_ter18 October 8th, 2008 09:54 AM

should the problem lie in mozilla firefox's new updated version 3.0.3??? I havent really tried another browser since mozilla seemed faster than all others but I'll give it a try.

computer info.
OS: Vista home premium 32b
processor: intel core duo CPU T9300 @ 2.50GHz
RAM: 4GB
HDD: 250 sorted in 2 partitions C:70G free of 110 total, D:60G free of 107

the vista service that counts ur points for the computer has like a score of 4,8

strjms72 October 8th, 2008 11:25 AM

Quote:

Originally Posted by ska_ter18 (Post 1042031)
I live in student halls...(but I dont think this is the problem of the speed since I started experiencing it long after I got here)

I'm sure that is the problem. When you live in a student halls your internet speed is divided.

you state before in student halls?

ska_ter18 October 8th, 2008 12:32 PM

well Mr.strjms72 I was hoping to keep my definition of problem short but I may need to expand on that. I arrived at student halls a month ago...At first I did not experience problem with my connection speed(and to think that at first almost everyone were home sitting on their coms) and beside that even if the connection is divided I think many others would experience the same problem, get fed up with the slow buffering speed and just dc thus emproving others speed. But the speed was not changing a bit. Ok it may be a problem with the halls but maybe not and in that case this is the reason I asked help from this forum(again)...

btw I reinstalled modem and lan drivers on my laptop. But I havent tried it that much yet to tell the difference.

Broni October 8th, 2008 04:10 PM

Download, and install TCP Optimizer: http://www.speedguide.net/downloads.php
Open it, and put a checkmark in Optimal Settings. Click Apply changes button.
Restart computer, and see if it helped.

ska_ter18 October 9th, 2008 11:00 PM

unfortunatelly...havent helped...

ska_ter18 October 11th, 2008 01:22 PM

no need to break our heads over this anymore...I restored to factory setting...(reinstalled vista on C:) and the problem is sovled...seems that something was deleted by mistake...


All times are GMT +1. The time now is 08:13 AM.

Copyright © Cyber Tech Help. All rights reserved. All other trademarks are the property of their respective owners.