Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Operating Systems > Windows 8

Notices

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old March 7th, 2015, 10:33 AM
Boblawyer Boblawyer is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
Basic question - lost Internet access

I have a Dell Inspiron laptop that is running Windows 8.1. I access the Internet through Wi-fi.

Last night my Internet connection stopped working. I ran the built in troubleshooter which confirmed that I do not have Internet access but it could not offer a solution.

The other computers at home do have Internet access so it is clear that the problem is with this computer.

I do not know how to approach this problem. Perhaps someone could give me some suggestions ?

Bob

Last edited by Boblawyer; March 7th, 2015 at 11:31 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old March 7th, 2015, 03:13 PM
Murf's Avatar
Murf Murf is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows 10 Home
Location: Newport News VA
Age: 74
Posts: 17,235
Welcome to CTH

In the lower bottom right, next to the clock, do you see little bars that may have an X on them? If so click on it a pane should come up saying Connections, does it show available connects?
Reply With Quote
  #3  
Old March 7th, 2015, 04:52 PM
Boblawyer Boblawyer is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
There are bars - no X showing.

The connection is there and working.

The problem is - cannot launch a browser.

Bob
Reply With Quote
  #4  
Old March 7th, 2015, 05:45 PM
Murf's Avatar
Murf Murf is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows 10 Home
Location: Newport News VA
Age: 74
Posts: 17,235
OK then go to:

Right click Start (4 little flags bottom right) then to

Control Panel

Now Click on Network and Sharing Center

Under Network

Access: Type Should see Internet
Homegroup: Should see Joined
Connections: Should see WiFi

If you do then below click on Troubleshoot problems

If it does not find any and it shows connected then:

Open up your browser, depending on which one you use, lets say it is Internet Explorer:

Go to Tools > Internet Options > Security TAB
Click on Button Reset all Zones to default Level

If it is greyed out move the slider up until the button becomes available then click on it.

Hit Apply

Close Internet Explorer and then re-open.

If your using Chrome: (I don't) but
https://support.google.com/chrome/answer/95572?hl=en

Firefox
https://support.mozilla.org/en-US/kb...s-and-settings
Reply With Quote
  #5  
Old March 7th, 2015, 06:56 PM
Boblawyer Boblawyer is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
It works !!!!

Many, many thanks.

Curious - how did this happen (all of a sudden) ?

Bob
Reply With Quote
  #6  
Old March 7th, 2015, 06:59 PM
Boblawyer Boblawyer is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
Oh - I also unchecked the "protected mode" box before restarting.

Bob
Reply With Quote
  #7  
Old March 8th, 2015, 02:54 AM
Murf's Avatar
Murf Murf is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows 10 Home
Location: Newport News VA
Age: 74
Posts: 17,235
If it was Internet Explorer when you try to connect it does not recognize the page your trying to get to, or it may of been blocked due to wrong security settings, several reasons that it would not connect to the server you were trying to get to (which ever you home page is). Re-setting back to defaults 90% will cure it. Those settings could of been accidently changed.

Also depends on which Internet Explore you were using. Windows 8 actually has 1 Internet Explorer but depending on how you open it, they have a different browsing experience:

If you click on IE through the UI (Tile window) it is optimized for touch devices

If it is the familiar IE icon from your desktop on bottom task bar, then that one is not optimized for touch devices.

If your interested info here:
https://msdn.microsoft.com/en-us/lib...(v=vs.85).aspx
Reply With Quote
  #8  
Old March 8th, 2015, 04:56 PM
Boblawyer Boblawyer is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
Thanks for the information. It's enough to make my head spin!

Bob
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 10:10 AM.