Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Operating Systems > Windows 10

Notices

Reply
 
Topic Tools
  #16  
Old December 31st, 2019, 04:33 PM
lufbra lufbra is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Sep 2000
O/S: Windows 7 64-bit
Posts: 12,406
Talking

Quote:
Originally Posted by Jintan View Post
And IPR512 may have been right. I think the existing drive is soldered in, though who knows why.
Quite simple really. It's to stop IPR512 from messin' around with it, and blowing her house!!
Reply With Quote


  #17  
Old December 31st, 2019, 04:38 PM
lufbra lufbra is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: Sep 2000
O/S: Windows 7 64-bit
Posts: 12,406
Hey Murf, has the creators of ImgBurn cleaned up their act? If I remember right, they ruined a perfectly good program, by adding crap stuff to it, which put folks off from downloading/using it.
Reply With Quote
  #18  
Old December 31st, 2019, 06:03 PM
IPR512's Avatar
IPR512 IPR512 is offline
Jill
 
Join Date: May 2006
O/S: Windows 10 Pro
Location: Tampabay area of Florida
Posts: 2,320
Quote:
Originally Posted by lufbra View Post
Quite simple really. It's to stop IPR512 from messin' around with it, and blowing her house!!
Hey Lufbra that computer is too far away for me to mess around with it. KUZZZ does a good enough job of getting into trouble.
Reply With Quote
  #19  
Old December 31st, 2019, 06:17 PM
IPR512's Avatar
IPR512 IPR512 is offline
Jill
 
Join Date: May 2006
O/S: Windows 10 Pro
Location: Tampabay area of Florida
Posts: 2,320
Hey Tom
I ran into a similar problem with a neighbor's HP laptop that had 32GB of storage with Windows 10. I got her a flash drive to use to install programs onto, and leave plugged into the USB port. Finally she had enough of the beast, and bought an all in one which is something I wouldn't have recommended.
Reply With Quote
  #20  
Old December 31st, 2019, 09:40 PM
Jintan's Avatar
Jintan Jintan is offline
Cyber Tech Help Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 52,000
Please folks, this is kuzzz's help thread and not a place for a chat.
Reply With Quote
  #21  
Old December 31st, 2019, 10:52 PM
kuzzz's Avatar
kuzzz kuzzz is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: May 2003
O/S: Windows 7 64-bit
Location: california
Posts: 1,605
To make the USB Boot I went to Microsoft and down loaded the MediaCreationTool1909 and ran it and followed instruction for making the bootable USB to re-install windows 10

kuzzz
Reply With Quote
  #22  
Old December 31st, 2019, 11:38 PM
Jintan's Avatar
Jintan Jintan is offline
Cyber Tech Help Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 52,000
Well, if you did that you really should have creating a bootable flash drive that would have worked.
Reply With Quote
  #23  
Old December 31st, 2019, 11:40 PM
Jintan's Avatar
Jintan Jintan is offline
Cyber Tech Help Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 52,000
Beginning to think that that Acer explore beyond limits is the issue to deal with here. I'll have to get back with you on this when I look into it further.
Reply With Quote
  #24  
Old January 1st, 2020, 02:45 AM
kuzzz's Avatar
kuzzz kuzzz is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: May 2003
O/S: Windows 7 64-bit
Location: california
Posts: 1,605
Okay I'll check back periodically. I know it's a mess. Thanks for you time and help. It is much appreciated.

kuzzz
Reply With Quote
  #25  
Old January 1st, 2020, 07:45 PM
Jintan's Avatar
Jintan Jintan is offline
Cyber Tech Help Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 52,000
The more I check on that Acer Explore Beyond Limits issue, the stranger this gets. My research has, to me, eliminated this being a RAM issue. So I was thinking of a drive replacement, but ran into this post. No drive at all installed, and still that beyond limits issue. I have to assume, since that person had been inside their laptop, they would have seen two drives, like described in that earlier link I posted (not yours - you only have one). One poster at a site said they solved the problem by pressing F12 at startup. but had to do that quite a few times before they got to some option where they could Recover the install. But they weren't quite clear on it. See what happens when you press F12 at bootup, but do try it a good few times, then post back please.
Reply With Quote
  #26  
Old January 1st, 2020, 10:40 PM
kuzzz's Avatar
kuzzz kuzzz is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: May 2003
O/S: Windows 7 64-bit
Location: california
Posts: 1,605
ok will do
kuzzz
Reply With Quote
  #27  
Old January 2nd, 2020, 11:36 AM
kuzzz's Avatar
kuzzz kuzzz is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: May 2003
O/S: Windows 7 64-bit
Location: california
Posts: 1,605
I tried F12 nothing happens and I tried well over 20 times. I can get past the Acer explore beyond limits by clicking F2 which takes me into cmos and I can get past Acer explore beyond limits by using alt F10and that takes me to the screen
Continue - exit and continue to windows 10
Troubleshoot
Turn off PC
If I choose exit and continue to windows 10 it takes me back to ACER explore beyond limits then it goes to a black screen, then a grey screen and back to ACER explore beyond limits again and just continues to loop.

Do you think I should change to Legacy?

kuzzz
Reply With Quote
  #28  
Old January 2nd, 2020, 01:37 PM
Jintan's Avatar
Jintan Jintan is offline
Cyber Tech Help Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 52,000
For now kuzzz, anything you do might unglitch things, so try it. Though it may not actually say "legacy". Two weeks ago I helped some folks whose laptop kept going to the repair Windows or boot to Windows 10 screen, and the keyboard just would not work to make the choice. I ran the diagnostics option, and it unglitched the keyboard issue, though no idea why.
Reply With Quote
  #29  
Old January 3rd, 2020, 04:47 AM
kuzzz's Avatar
kuzzz kuzzz is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: May 2003
O/S: Windows 7 64-bit
Location: california
Posts: 1,605
ok I'll see if it will switch over. I'll let you know.

kuzzz
Reply With Quote
  #30  
Old January 3rd, 2020, 05:00 AM
kuzzz's Avatar
kuzzz kuzzz is offline
CTH Subscriber
 
Join Date: May 2003
O/S: Windows 7 64-bit
Location: california
Posts: 1,605
It is asking ror a bootable disk . I can run that software and have it make a ISO from microsoft for reinstalling win 10 but I don't know what to do with the ISO. Murf said I had to use some software to make the ISO into a installation disc. It wouldn't accept the flash drive as a bootable disk.

kuzzz
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 02:42 AM.