Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Operating Systems > Windows 8

Notices

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old December 24th, 2014, 04:41 AM
Acrobaze Acrobaze is offline
Malware Removal Team
 
Join Date: Nov 2003
O/S: Windows 10 Home
Location: France
Posts: 11,994
W8.1 Ram Problem

Hi all,

Here is my problem :

- I bought an Acer aspire V3-772G
with 8 Go ram, 1 To dd and W8.1 installed.

But as I know that it is difficult to update a computer, (now is W10 and after what ? now a 15 Mb internet, but after what?)
I wanted to update it early.
So, I bought a new 1 To dd (7200t/mn) and a new 8 Go ram.

- No problem with the dd. I put there my music and programs and no problem. Very fast.

- But :The 8 Go ram is exactly the same as the others :
DDR3L (1,35V), 11/11/11 Cas, PC : 12 800
and gives me regarly(that could happen once a day, once three days, once a week) a : " IRQL-NOT-LESS-OR-EQUAL" with: usbxhci.sys error.

- When I put this RAM off...no error.

What I allready did :
- There is a tool in W8.1 to verify RAM (as memtest) and no error detected.
Several "pass" made.
- There is also a tool "verifier" to verify the drivers : nothing.
- This computer is updated (windows, acer and nvidia last updates for the drivers )
- It is sold to be able with a 32 Go Ram....so, updating the BIOS seems dangerous only for 16 Go.

What do you think about that ?

Any help will be appreciated. Thank you.
Reply With Quote


  #2  
Old December 24th, 2014, 09:20 PM
renegade600's Avatar
renegade600 renegade600 is offline
Certifiable Bum
 
Join Date: Sep 2003
O/S: Linux
Location: Osceola, Ar
Posts: 26,529
according to crucial.com you system only uses ddr3, not ddr3l

http://www.crucial.com/usa/en/compat...aspire-v3-772g
Reply With Quote
  #3  
Old December 25th, 2014, 12:31 PM
Acrobaze Acrobaze is offline
Malware Removal Team
 
Join Date: Nov 2003
O/S: Windows 10 Home
Location: France
Posts: 11,994
Hi and thank you for the response and search,

No, they are all " 1.35V ", so they are DDR3 L.
Reply With Quote
  #4  
Old December 26th, 2014, 04:59 PM
Murf's Avatar
Murf Murf is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows 10 Home
Location: Newport News VA
Age: 74
Posts: 17,235
There are 4 sub models of the v3-772g do you know which one:
7716
7660
9646
7448
Reply With Quote
  #5  
Old December 26th, 2014, 08:20 PM
Acrobaze Acrobaze is offline
Malware Removal Team
 
Join Date: Nov 2003
O/S: Windows 10 Home
Location: France
Posts: 11,994
Hi Murf and thank you for the response,

I realy don't have this info. Even when I launch the "acer identity card".

I "googled" all you said.

The nearest is 9646. Else the graphic is GeForce GT 750M.

But same processor, ram and etc...
http://us.acer.com/ac/en/US/content/model/NX.MMCAA.003

PS : - I wrote to the Acer center...The response was to send them this comp... To see what they could do...

- The Ram installed are ACR16D3LS1KFG/4G . I can't find them else via EBay...

That said, the comp works fine (with its 8Go), fast, and it is a real pleasure.
Reply With Quote
  #6  
Old December 27th, 2014, 06:45 AM
Murf's Avatar
Murf Murf is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows 10 Home
Location: Newport News VA
Age: 74
Posts: 17,235
It should be on the tag on the bottom. Also Belarc may tell you.

http://www.belarc.com/free_download.html
Reply With Quote
  #7  
Old December 30th, 2014, 12:20 AM
Acrobaze Acrobaze is offline
Malware Removal Team
 
Join Date: Nov 2003
O/S: Windows 10 Home
Location: France
Posts: 11,994
On the tag on the bottom, ther's this :

Number : VA73

But I think that all these models, are the same. DDR3L..With all 32 Go Ram allowed.

I think that this is a question of "single channel" and "dual channel".
Reply With Quote
  #8  
Old January 1st, 2015, 06:43 PM
Murf's Avatar
Murf Murf is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows 10 Home
Location: Newport News VA
Age: 74
Posts: 17,235
Aspire V3-772G-7448 has

Intel Core i7-4712MQ Quad Core 2.20Ghz
17.3" Full HD
Nvidia GeForce GT 750M with 4GB Dedicated Memory
8 GB, DDR3L Sdram SODIMM
1 TB HDD

Look likes yours?

ACR16D3LS1KFG/4G is:

DDR3-1600MHz
non-ECC
Unbuffered
CL11
204 Pin
1.35V
Low Voltage
SODIMM
4GB

Now Crucial shows a mx of 16GB memory with 2 slots, but you have 4 slots right?

DDR3 is currently one of the fastest memory out there.

DDR2 has a "slot "is slightly off-set from the center where it fits into the memory slot approximately 7cm from one side

DDR3 "slot" is off-set more, approximately 5.5cm from one side

BTW: Nice lappy
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 01:35 PM.