Topic: Weird issue
View Single Post
  #1  
Old May 21st, 2019, 09:43 AM
DagGz DagGz is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2001
O/S: Windows XP Home
Location: England
Age: 35
Posts: 375
Weird issue

Hi all,

Haven't posted on here for as long as I can remember but unfortunately now require some assistance.

Have been playing Quake Champions for some time now at 130-150fps but as of yesterday it barely gets above 70. To my knowledge, there have been no changes to the game, or my PC. That said, i did a clean install of the game, rolled back gfx driver and even did a system restore to before a point where some DirectX updates were installed but to no avail.

The only other thing I can think of is that my son has somehow done something (he's 2 and likes clicking on my keyboard).

When I tried to my PC a couple of says ago, it wouldn't. Can't remember the exact message but for some reason the primary boot device had been changed to a different drive with no OS on it. I certainly didnt do this so assuming he may have somehow done it when he was clicking away.
It was after this that i noticed my degredation in FPS performance too. Given all of the things i tried previously, i turned my attention to my CPU. In windows its showing as an "i7 3770 CPU @ 3.40GHz 1.60GHz".

I don't know what the 1.60GHz means but it seems mighty low. I then checked the BIOS and saw much the same. Has something been changed with my CPU causing my GPU to bottleneck? If so, what should it be set to?

To further add to this, i ran a 3Dmark bench test. My previous score was over 9000 for the "Firestrike" test however its now only 6827. Again, with the 3dMark software, my CPU is showing as Intel Core i7-3770 1600 MHz.

Any help greatly appreciated.
Reply With Quote